top of page
Pasgeboren Voet van de baby

BABYREFLEXOLOGIE

De basis van reflexzonetherapie ligt ongeveer 5000 jaar terug en werd gebruikt in China, Egypte en India. Sinds 1915 wordt het ook in de Westerse wereld gebruikt. Reflexologie gaat er vanuit dat het lichaam is verdeeld in 10 energiezones die over de lengte van het lichaam lopen. Van het hoofd naar de tenen en via de armen naar de handen. Als we gezond zijn stroomt er levensenergie door deze zones. Bij ziekte, overprikkeling en stress raakt deze stroom geblokkeerd.

Voetreflexologie is een natuurgeneeskundige therapie die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert en versterkt en de natuurlijke processen bevordert. Elk orgaan en lichaamsdeel is verbonden met een bepaalde plaats op de voet. De voet omvat zowel lichamelijke als geestelijke en emotionele aspecten. Door de voeten te masseren oefen je dan ook een

gunstige invloed uit op het hele lichaam. 

Babyreflexologie is een zachte manier van reflexologie waarmee je de baby op een leuke en natuurlijke manier behandelt en de hechting tussen ouder/verzorger en kind bevordert. 

Studies hebben aangetoond dat baby's en jonge kinderen ongeloofijk snel reageren op reflexologie. Baby's houden ervan als hun voeten aan worden geraakt, waardoor ze bij de massage snel kalmeren.

Het geven van een voetreflexmassage kan al in 5 minuten en je kunt het overal doen. Het zijn makkelijk te leren technieken die je een leven lang kunt gebruiken. Niet alleen bij baby's maar ook bij oudere kinderen en zelfs volwassenen.

Indien de voeten door verwonding of andere redenen niet beschikbaar zijn voor massage dan is dezelfde techniek ook mogelijk op de handen omdat daar de drukpunten corresponderen met die op de voeten. 

Uitleg babyreflexologie: Over
bottom of page