top of page

VOORDELEN EN EFFECTEN VAN BABYREFLEXOLOGIE

1. Het werkt rustgevend en ontspannend

Door specifieke zones op de voeten te masseren, kun je de slaap stimuleren en verbeteren. Een Babyreflexmassage werkt heel ontspannend en veel kinderen slapen daarna sneller in of langer door. Veel baby's vallen zelfs tijdens de massage al in slaap.

2. Darmkrampjes

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk voor krampjes. Als de baby krampjes heeft en het buikje te gevoelig is voor aanraking, kun je de reflexzone van de darmen op de voetjes masseren. Hierdoor ontspant de dikke darm en verbetert het de doorbloeding in dat gebied. Ook helpt het om een teveel aan lucht los te laten, wat een oorzaak kan zijn voor krampjes. Het meeste effect krijg je door de massage gedurende twee dagen bij iedere verschoning toe te passen.

3. Obstipatie

Het masseren van de dikke darmzone op de voetjes van je kindje kan snel effect hebben op de stoelgang. Het komt geregeld voor dat baby’s die last hebben van obstipatie, na het masseren van de dikke darmzone binnen enkele uren een volle luier produceren. 

4. Verkoudheid en oorpijn

Op de voeten zitten punten die je kunt masseren om het immuunsysteem te stimuleren. Hierdoor kan je baby sneller herstellen van griep of verkoudheid. Het dagelijks masseren van deze punten werkt ook preventief. 

5. Pijn bij doorkomen van tandjes

Het masseren van de reflex zone van de tandjes stimuleert de doorbloeding in de mond. Dit werkt ondersteunend en pijnverlichtend bij het doorkomen van tandjes.

6. Het versterkt de band tussen ouder/verzorger en kind

Aanraking is van levensbelang. Babyreflexologie is een mooie manier van aanraken die je iedere dag en overal kunt toepassen. Onderzoek heeft aangetoond dat een dagelijkse Babyreflexmassage van slechts 5 minuten de band tussen ouder en kind versterkt.

7. Het is vooral heel leuk om te doen!

Ook kun je het hele gezin erbij betrekken, door bijvoorbeeld broertjes en zusjes bij elkaar of de ouders te laten oefenen. Het is een erg leuke en liefdevolle manier om met positieve aanraking met elkaar bezig te zijn!

Voordelen en effecten van babyreflexologie: Over
bottom of page